vejetaryen

    beslenme tercihini bitkisel gıdalardan yana kullanan insanlara verilen addır... kelimenin kökeni ingilizce'de sebze anlamına gelen vegetable sanılsa da; aslında latince canlı, sağlıklı anlamına gelen vegetustur.
    (29.08.2006 13:07)

akort

    enstrümandan uyumlu sesler alabilmek için yapılan çileli işlem..eğer bu işlemi yapmakta zorlananlardansanız *, ya da 'bi mi versene' diyebileceğiniz kimse yoksa etrafınızda, internet üzerinden ücretsiz indirilebilen akort programları tavsiyemdir..üstelik zahmetsiz..
    (29.08.2006 12:55)

urduca

    içinde birçok türkçe kelime barındıran, ülkemizde urdu dili ve edebiyatı adı altında eğitimi verilen, iyi konuşanların mit tarafından ajanlık amacıyla işe alındığı söylenen* arap alfabesiyle yazılan, pakistan' ın resmi dilidir..
    (28.08.2006 18:47)

ghost ship

    oldukça başarılı müziklere sahip olan korku filmi.. en beğeni toplayanı ise monica mancini tarafından seslendirilen senza fine isimli şarkıdır..
    (28.08.2006 18:28)

nineteen eighty four

    george orwell' ın sosyalizme karşı kaleme almış olduğu ütopik eser..* eserde yer alan big brother ironisi gerçekten etkileyicidir..sistemin gözü olarak da nitelendirilebilir..zira bu kontrol mekanizmasından kaçış mümkün değildir, her şey görülür, duyulur, bilinir..
    (27.08.2006 16:57)

limp bizkit

    solistliğini fred durst' un yapmakta olduğu, daha çok coverlarıyla adından bahsettiren, jonathan davis' in rock camiasına kazandırdığından ötürü tüm dünyadan özür dilemiş olduğu, bir dönem solistinin adı porno skandalına karışmış olan, buna rağmen behind blue eyes coverını pek bir başarılı bulduğum müzik grubu..
    (27.08.2006 16:15)

sbf

    açılımı siyasal bilgiler fakültesi olan; ankara ve istanbul üniversitelerinde bulunan, yalnız ankara'daki fakülte mülkiye olarak anıldığından, söylediğinde genelde akla istanbul'daki fakülteyi getiren, ülkemiz siyasetçi, bürokrat, yönetici ve yazarlarının birçoğunu yetiştirmiş olan ilim, irfan yuvası..*
    (24.08.2006 18:47)

kravat

    'kim 500 milyar ister' adlı yarışması sayesinde**; hırvatların giyim kuşam geleneğinden geldiğini öğrendiğimiz gömlek aksesuarı..
    (23.08.2006 15:55)

pollyanna

    hayata pozitif bakışla özdeşleşmiş kızcağız..*
    (23.08.2006 15:49)

pinhani

    rutin istiklal caddesi gezintilerinden biri esnasında; bir müzik marketin hoparlörlerinden yayılan ''istanbul'da'' adlı şarkısını duyup, kısa bir tereddütten sonra sesin kaynağına doğru ilerleme dürtümü yenemeyip, albümünü satın aldığım*,dinleyen büyük çoğunluğun tarzlarını bir baskasına benzettiği*** fakat aslında kimseye benzemeyen, özgünlüğü ve duruluğu sayesinde kendini sevdiren müzik grubu..
    (23.08.2006 15:42)

hamlet

    shakespeare tarafından kaleme alınmış, 3. sahne 1. perdesindeki monoloğu *herkesçe bilinen,okuruna insan ruhunun derinliklerini gözlemleme şansı veren eser..

    oyunda hamlet karakterinin meşhur monoloğu:

    olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu..kör talihin sapanlarına,oklarına zihninde tahammül etmek mi daha mertçe olur, yoksa kaygıların ummanına karşı silahlanıp onları yok etmek mi? ölmek: uyumak. o kadar! bir uykuyla kalp üzüntüsünü, tabiatın bedene miras olarak bıraktığı bin bir acıyı sona erdirebiliyoruz diyebilmek candan ve gönülden istenecek bir son olurdu..ölmek, uyumak: belki de rüya görmek! ya dert orada çünkü,bu fani kalıbı üstümüzden sıyırıp attıktan sonra, o ölüm uykusunda kim bilir ne rüyalar görürüz düşüncesi bizi durmaya mecbur ediyor. yaşamak felaketini uzatan işte bu düşünce.yoksa -insan bir hançerle kendi işini kendi halledebilirken- zamanın sillesine hakaretlerine, zalimin haksızlıklarına,kendini beğenmişin küstahlıklarına, karşılıksız kalan aşkın ızdırabına, kanunun ihmaline, mevki sahibinin kibrine, sabırla gösterilen liyakatin değersizlerce hor görülmesine kim tahammül ederdi? meşakkatli bir hayatın yükü altında inleyip ter dökmeye kim razı olurdu?ne çare ki ,ölüm -sınırlarını aşan yolculardan hiçbirinin geri gelmediği o bilinmez ülke- ardında belki bir şey vardır korkusu,zihnimizi şaşkın ederek bizi, bilmediğimiz müsibetlere düşmektense içinde olduklarımıza tahammül ettiriyor.düşünmek, işte hepimizi böyle korkak ediyor; azmin gürbüz rengi tereddütün soluk gölgesiyle hasta bir renk alıyor.en büyük, en mühim teşebbüsler, bu düşünce yüzünden, mecralarını değiştiriyor; bir fiil adını almaktan çıkıyorlar...
    (22.08.2006 11:36)

hoobastank

    2003 yılında çıkardıkları 'the reason' isimli single' ın aynı yıl içerisinde radyolarda en çok çalınan 2. şarkı olmasıyla* isimleri duyulmuş ve albümleri 2.3 milyon satışa ulaşmış rock grubu..3 kişilik grupta ; vokalde douglas robb,gitarlarda dan estrin,davulda ise chriss hesse vardır.grupla ilgili en çok merak edilen şey adlarının anlamıdır.fakat vokalistin deyimiyle hoobastank; lisedeyken uydurdukları ve daha sonra anlamını bile hatırlayamadıkları,hoşlarına giden bir addır yalnızca..

    diskografi:
    1997 muffins (self yapım)
    1998 they sure don't make basketball shorts like they used to (self yapım)
    2001 hoobastank
    2002 the target ep
    2003 the reason
    2006 every man for himself
    (12.08.2006 00:34)

şebnem ferah

    an itibariyle evanescence adlı grubun bring me to life adlı şarkısını kendisinden dinleyip, ilk defa detone oluşuna şahit olduğum*,kendisini amy lee ile karşılaştıranların gazına geldiğini düşündüğüm kadın rock vokalidir..**
    (07.08.2006 16:21)

mirkelam

    asıl adı fergan olan,* bir dönem koşuşuyla meşhur olmuş,* yozlaşmış müzik piyasasında kendine özgü olmayı başarabilmiş, ilginç şarkı sözleri kaleme alabilen **** sempatik müzisyen..hatıralar adlı şarkısı da duygusal şarkılarına örnek verilebilir, dinlenesidir..
    (07.08.2006 00:06)

nihat genç

    sky türk'deki programında kimseden korkusu olmadığını ilan edercesine -gerekcesini de belirterek- ibraz ettiği kişilere ağzına geleni soylemekten çekinmeyen, konuşmasını dinleyenin bilgi birikiminden şüphe etmeyeceği düşünür..trabzonludur kendisi..*
    (06.08.2006 23:40)

sayfa: 1...-94-95-96-97

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.